Gerovski sportski dan „Bijeli miš“ dan je sportsko-zabavnog karaktera na kojemu se okupljaju djeca, mladi, stari, aktivni i pasivni sportaši, a ponajviše veseli ljudi. Dan je osmišljen u dva dijela. Prvi dio je natjecateljskog karaktera, a zatim slijedi zabava uz živu muziku do kasnih jutarnjih sati.

Tako je 1.kolovoza 2015.g. gerovski sportski dan „Bijeli miš“ održan već treću godinu za redom, a svake je godine sve brojniji odaziv natjecatelja i posjetitelja. Tradicionalno se održavaju natjecanja u malome nogometu, boćanju, stolnom tenisu, potezanju konopa i kamena s ramena. Ove godine pridodana su i tri nova nadmetanja: šah, streljaštvo i odbojka s vodenim balonima. Upravo ovo posljednje nadmetanje, odbojka s vodenim balonima, izazvala je najviše pažnje. To je posebna „sportska“ disciplina koja je osmišljena upravo za ovu prigodu. Za jedan tim u odbojci potrebna su četiri igrača i po dva ručnika za plažu. Prijavilo se i sudjelovalo oko četrdesetak ekipa i utrošeno je preko tisuću balona punjenih vodom.

Ovogodišnji sportski dan priredio je i posebno osmišljen program za najmlađe posjetitelje uz igru, ples i posebne darove, a Društvo za šport i rekreaciju ”Biciklistička avantura” iz Tršća pridružio se sportskome danu te su odvezli promotivnu dionicu po gradu Čabru. Nakon natjecateljskog dijela sportskog dana slijedila je zabava uz živu muziku grupe ”Kraljevi ritma” do dugo u noć.

Na kraju je potrebno napomenuti da prilikom pripreme sportskog dana organizatori urede cijeli školski okoliš i cjelokupni obližnji okoliš (područje hotela Snježnik, ambulante itd.).

Rezultati natjecanja: 3. Bijeli miš – rezultati

Facebook album: Facebook – 3. Bijeli miš

A nekoliko slika možete vidjeti i u nastavku: