7. Bijeli miš 2019.

Očekuju te brojni sportovi i odlična zabava uz muziku uživo !

Svake godine (otprilike prvi vikend u 8. mjesecu) organiziramo Gerovski sportski dan – “Bijeli miš”.

Gerovski sportski dan „Bijeli miš“ dan je sportsko-zabavnog karaktera na kojemu se okupljaju djeca, mladi, stari, aktivni i pasivni sportaši, a ponajviše veseli ljudi. Dan je osmišljen u dva dijela. Prvi dio je natjecateljskog karaktera, a zatim slijedi zabava uz živu muziku do kasnih jutarnjih sati.

Tako nam je prošlogodišnji “Bijeli miš” bio 6. zaredom, a svake godine vidimo povećani interes od strane sudionika i posjetitelja.

Nude se brojni sportovi (oko 10 ak sportova – ovisno o godini), tako da se svaki posjetitelj može naći u nekom od sportova.

Sportovi:

Nogomet:

Igra se 4+1 uz dva puta po 10 minuta na betonskom igralištu. U pravilu se natjecanje sastoji od dvije faze. U prvom, grupnom djelu se formira poredak po skupinama te potom u završnici se u eliminacijskoj fazi susreću najbolji iz pojedinih skupina.

Streljaštvo:

Organizirano je pojedinačno posebno muško / žensko natjecanje u streljaštvu. Puca se iz zračne puške na udaljenosti od 10 metara. Nakon prvih probnih 3 metka, puca se “za pravo” te se boduju sljedeća 10 hitca.

Stolni tenis:

Vrijede klasična pravila za stolni tenis, a igra se na dva dobivena gema. Interes za stolni tenis je iz godine u godinu sve veći !

Šah:

Ovisno o broju sudionika igra se round-robin (svaki sa svakim) ili švicarskim sistemom. Partija je vremenski ograničena te svaki igrač ima 10 minuta (bez produživanja vremena poteza nakon isteka vremena).

Boćanje:

Interes za boćanje je iz godine u godinu sve veći. Prijaviti se mogu ekipe do max. 3 + 1 (rezerva) igrača. Obično se igra po skupinama nakon čega se ulazi u eliminacijsku fazu. Boća se na dva terena, a samo finale je vjerojatno na rasporedu kasno u noć pod reflektorima zbog velikog broja prijavljenih.

Povlačenje konopa:

Povlačenje konopa je vrlo zanimljiva disciplina u kojoj ne fali zabave. Osim što snaga igra veliku ulogu u natjecanju, jedan od faktora je i taktika. Svaku ekipu čini 5 natjecatelja. Cilj je povući konop prema sebi, od protivnika, a nakon dva dobivena povlačenja, imamo pobjednika. (Nakon svakog povlačenja, mijenjaju se strane da bi bilo fair-play.)

Kamena s ramena:

Bacanje kamena s ramena. Cilj je naravno što dalje baciti kamen težak cca 4, 5 kg. Svaki natjecatelj ima pravo baciti kamen tri puta, a broji se bacanje koje je bilo najdalje.

HGSS:

U suradnji sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja postaje Delnice, svake godine organiziramo i niz pokaznih vježbi koje uključuju postavljanje zip-linea kojeg se može “isprobati” uz stručnu pratnju. Osim pokaznih vježbi, GSS također priprema i video prezentacije vezane uz njihov rad, te edukativne prezentacije!
Ovim se putem želimo zahvaliti ekipi GSS-a Delnice na zainteresiranosti za naš događaj i na pruženoj ruci suradnje kroz njihov zanimljiv sadržaj koji itekako obogaćuje naš cijelo dnevni program

Odbojka s vodenim balonima:

Vodeni balon stavlja se na ručnik i prebacuje se preko mreže protivničkom paru. Igra se u paru u dva seta do pet poena, u slučaju izjednačenog rezultata igra se treći set. Igra se na ispadanje dok se ne dođe do pobjednika.

Igre za djecu:

Igre za djecu smišljene su tako da mogu sudjelovati djeca svih dobi. Igrale su se klasične natjecateljske igre. Primjerice, povlačenje konopa, poligon, utrka koja uključuje zadatak bacanja balona u određeni prostor, nošenje knjige na glavi itd.

Lukostreličarstvo:

Svake godine organiziramo lukostreličarstvo u suradnji sa SK “3D Croatia” Prezid. Ovdje svaki sudionik može probati kako gađanje s lukom i strijelom i nije baš jednostavno kako se čini 🙂

Nakon turnira:

A nakon napornog turnira slijedi podjela medalja.

Također, svaki sudionik sportskog dana ima pravo na besplatnu porciju hrane, a postoji i mogućnost kampiranja na obližnjim livadama.

Ali glavna zabava tek slijedi, a traje do ranih jutarnjih sati uz bogat program. Vatromet, lampioni, bakljada uz iće i piće te ples i živu muziku kroz cijelu noć !

Dođite i zabavite se ! 😄